Sunday, August 16, 2009

Cerita lagiii.........

Salam..

Cerita KU lagi.. takkan nak tulih crite org pulak kan??!!... emmm.. BOSAN masih lagi menguasai diri aku nihhh...

layannn crite aku duk umah layan anak2 ni...

Macam beseee.. hari Jumaat.. HARI MENCUCI, MELIPAT, MENGGOSOK, MENGEMAS, MENGEMOP, MEMBERUS... dari depan umah sampai ke dapurrrrr DAN MEMASAKKKK..... ermmmm.. ini keje wajibb utk suri rumahtangga... org yg tak keje kene buat tiap2 hari la kan??.. cam aku nih... hari cuti lerrr... kalu hari beseee... sapu lantai pon sekali jekkk sehari huahahhaaa... ape punye orang da.. (JANGAN TIRU MACAM SAYA!!)

Hb KU lak.. dah sibuk ngan JALA IKAN die sekarg nih.. pantang ade cuti... tiap2 minggu die pi menjala.. minggu lepas gi sekali ngan abg ipar aku... kalu buleh taknak laa kasi die pegii kali ni kan.. aku nak mintak tolong tengokkan budak2 ni(kasi peluang hb KU jadi tarzan), pasal aku nak siapkan kek gulung dan kuih popia yg org tempah kan.... pujuk nye pujuk.. hampess tak jalannnn... hbKU pujuk aku balik supaya kasi die kuar sekejap je.. pegi kawasan dekat2 je menjala kali ni...

emmm pegi je laaaa...

isshhhhh panjang nye aku membebel niih.. dah.. jommm layannn crite bergambar lagi besttt....

Projek petang sabtu... petang tu lepas die org bangun tido.. aku nmpak cam baik je budak2 tu hehe.. aku pon ckp laa mama nak buat kek lah... haaa seme suka bila aku ckp nak buat kek.. hehee... saja je sebenarnye nak perabis BC kat dlm esbok tu.. lagipon.. mlm nanti aku nak buat BC baru.. siap kan tempahan org la.. ehhe..

ni kek yg lom di mekap lagi.. ni guna resepi kek oren kat mane ambik pon lupe... mula2 tuh nak buat kek kereta laa konon.. tapi takde idea lah.. tu pasal letak je dlm cup nanti tenyehh je BC jadi mungaaa hehee takyah pikir2... lagipon BC bukan ade bayk pon..

ni yg dah ditenyehhh ngan BC... main pusing2 je.. ok laa.. utk budak2 tu nengok heheee..

hah!!! mungaaaa ilangg laaaaa..... sape nye keje nih???

cuba tengok sape yg jeling2 manja kat munga2 tuhh hehheeeee...

baru minggu lepass mama tak buat kek.. mcm tak pernah jumpe kek...(psstttt.. besday die minggu lepas lom buat kek lagii... cian die.. mama sibuk buat org punye jekk...

mama tak sempat lerr.. dlm kepala mama niih mcm2 nak buat nihh... saboo.. nanti mama buat yee....

2 comments:

blogresipi said...

Syoknye dia makan cupcake.. habes sampai rambut2 telinga semua pon bercupcake jgk ke? hehhee

Suha said...

hehee.. tu laa... ye yee je mkn.. hehe..