Tuesday, November 08, 2011

Hari Raya Aidiladha.. 2011

Assalamualaikum..

Tahun ni balik raya kat N9 paling tak best... Pasalll.. Yang PERTAMA... sejak bertolak dari rumah ke umah mak mertua.. den dah sakit2 kepala... tapi tahap buley tahan lagi.. maka itu buleyy lerr layan.. siap singgah membeli belah dulu kat Nilai 3.. kehkhe.. kebiasaan.. balik umah dulu keesokkan pagi baru pi jalan2 kat Nilai3.. tapi kali ni.. singgah duluuu baru balik umah mak mertua... hehhee.. tak beli ape pon kat Nilai 3.. .skit2 je.. tapi sebelom tu den singgah membeli belah kat kedai belakang Giant kat senawang.. ade lerr 1 kedai ni.. buley tahan rege nyee.. ngan beg2 den beli.. beg galas jee... mlas nk pakai h/bag dah....

Maka sampai kat rumah dah mlm lah.. pasal pi menyimpang kat lain dulu hehee... sampai aje kat rumah.. kepala dah mula sakit kuat..duit lak dah kurang..  kepala pon makin sakit jadinye huhuu...
Bila dah sakit tu.. wah... ''syokk sguh''.... huhuuu.. tak buley nak buat ape.. terlentangg jek kat sofa... dah tempat tido pon kat situ.. depan tv.. budak2 lak dah jumpe sepupu.. bukan main die main.. rasa nak mengamuk pon adee.... mak mertua pon.. jeling2 'manja'... pasal dengar suara menantu die duk bebel...kehkeee..

Lepas mkn ubat lega laa dalm setengah jam.. tapi kene kuat jugak mak mertua den beli dagaing bayak jugak nak masak rendang... ngan perut lembu lagi... terpaksa gak laa pi nolong potong daging.. walaupon sebenarnye macm2 rase ade.. nak muntah ade.. nak pengsan pon ade...

Abis daging.. den kuar je laa.. tak larat... mcm bese balik kg tak berbilik.. bukan takde bilik.. tapi bilik sudah berpunye semuanye huhuuu.. nak rehatkan kepala pon tak dapt... bising ngn budak2.. bising nngan tv.. macam2 lagi... adoi ... walaupon ubat sudah ditelan.. kepala berdenyut macam tu jugak.. sampaikan nak kelip mata.. nak toleh kiri kanan pon sakit.... uwaaa.. kejap2 en.suami tolong sapukan Losyen Halia Mustajab... dari kepala sampai ke kaki... macm mandi losyen halia lak.... cara itu je buley melegakan sakit skit...

Sakit berlarutan sampai laa ke mlm raya... maka itu den amek keputusan balik tengahari raya pertama tu jugak.. memandangkan kepala den perlukan rehat .. kalu duk situ .. depan tv... baring tido... ngn bising budak2 .. tv... dan mcm2 lagi... bile kepala nak baik.... nanti ape lak kate org lain.. terbaring jek.. kang ade lak org ingat den buat2 sakit... padahal den ni rase macm nak mati dah.... huhuu.. Untung en.suami tersangat memahami.. apa tak nyee.. memang dah tahu den ni memg ade migrain... jadi kite org batalkan plan nak balik pagi raya ke-2.. kerana masalh kesihatan...

Maka itu den tak berasa best laa balik raya kali ni.. pasal den takleh mengaktifkan diri den ngan mkan2.. kehkehkehheeee........  Tapi sib baik mak mertua den bekalkan rendang daging utk bekal.... dapat la jugak den merasa kenikmatan rendang mertuaku  dalam keadaan sihat di rumah den hehhee.e..  abis tu kat sana nak makn pon tak lalu... perut lapooo.. tapi sakitnyee pasal den telan jekk... nikmat makan tak rasa hehhee

hauhahuahaua... panjangnyee wehhh.. kahkahakhakhakhakhka.....

Okeh.... Yg KE-DUA.... yg tak bestnyeee... pasal BOLA SEPAK ari tuhh TERENGGANU KALAH.. kehkehehee.. iye laaa... sorang balik.. cakap pasal bola sepak.. mentang den org terengganu... terasa gak sikit.. tapi layann je laa..... pi umah kakak ipar pon.. anak2 sedara den uacap tahniah N9 MENANG.. kahkahakhaa.. hantu tul laa budah2 nih.... hahhaha.. lucu pon ade...... mentang2 N9 menang ye.. kalau laa Terengganu Menanag Ari tu.. macm mane laa agaknyee.. anak2 buah den.. dan ipar duai den tu ye kehkehekeke..... Harap2 tahun depan.. TERENGGANU dan NEGERI SEMBILAN dapt masuk FINAL... buley laa den balas dendam kalu Terengganu menanag.. kaakhakkahahhahaa.. ( niat jahat suda dtg..kehkhehe)

emm.. ni kek yg den buat mlm tadi... untung kepala den tak sakit.. baru je baik dah kene tahan mata lak.. pasal ada org order 4 biji kek ... jadi den buat laa.. sambil berdoa.. kepala jgn lerr sakit.. Alhamdulillah.. sampai laa kek siap pagi tadi... kepala okey je.. tapi sekrg ni dah mula rasa sikit2... mungkin pasal tak tido sejak mlm tadi.... kalu buley tido kejap ni.. mungkin die takkan melarat... memg nak tido pon kejap lagi... layan gambo kek ni yeee






No comments: