Wednesday, November 11, 2009

Rotiiii.....

Assalamualaikum...

Ari nih nak tayang roti yg den buat sendiri mlm tadi... tapi tak berape cun dan sedap lerr.. pasal den men'derhaka' sikit kat resepi tu hehee... pasal tak cukup bahan.. den gune jeeee ape yg ade.. yg takde tu den skippp je leeeerrr... hihiii...

Tapi confirmmm memang rase mcm roti gak laaa heheheeeeeee.......

Resepi ni den ambik kat dalm buku resepi Alex Goh... buku hadiah darpida group Myresepi... Tq..Tq... memang memahami.. den memg nak sangat buku2 resepi roti ni hiihiiii.. tak sangka lak dapat... Alhamdulillah....

Ok .. layannnn gambar2 rotiii ni ..........







Sebenar mlm tadi buat roti ingat nak bangun awal utk bakar roti ni.. sekali kul 10.30mlm.. anak2 duk tanye masa aku tengh syok layan hindustan hihiii..

"mama... roti masok dok agi??" (anak laki yg no.2 tanye..Adib)

"hahh?"
"mane masok lagi.. pagi esok baru mama bakor"

"pukul berape masok mama" (anak sulong duk tanye lak..Nabihah)

"pukul 7 pagi esok masok la roti itu..."

"Hahh!??"
"mane dang.. pukul 7 Bihah gi sekoloh doh" (Nabihah)

"dangg... mama bangun awal la bakor roti tuu... pastu buleh bawak bekal..."

"Laporr doh ni..." (hahhahaaa... ayat bese Muhammad Adib nak suruh mama die masak
masa tu jugak.... padahal.. makan nasi siap bertambah sebelom
tu...)

"ermmmmmmm........."
(aku tengok yg kecik tu ternganga duk dengor abg ngan kakak die bercakap hehe... aku pon bangun la pi dapur... ambik satu doh roti yg bentuk bulat tu utk bako...)

"ha tu mama dah letak dalm oven tu.. kejap lagi masak la tu.."

Lepas je 20minit aku pon pi tengok dalm oven.. seme duk ikut.. tak sabo nak makan roti.. iye lerr.. roti mcm2 bentuk mane tak excited.. budak2 ni tak pernah nampk roti bentuk bintang.. bulat.. love.. bunga...ni...

bilee dah potong berebut.. hahahhaaa..

bila nmpak hasil dah macm roti.. aku pon bakar semua laa yg dah siap isi doh roti dlm bekas mcm2 bentuk tu utk die bakar...

Yang kelakar nye.. abis je mkn roti2 tu... baru lerr tidoo semua... hahhaa.. mane tak nye.. dah kul 12 dahhhh

Ni laa yg mula2 bakar... aku silap.. sepatutnye jgn letak penuh..pasal roti tu kan kembang..hihiii... pastu yg lain ok laa.. cuma satu yg tak ok.. tak tanu nape.. yg bentuk bunga... tak buleh nak keluar kan..hihii....

Mould roti mcm2 bentuk ni pon hadiah drpd geng2 Myresepi... tq2...

4 comments:

Cik_Sue @ Nenie said...

Salam akak...

Wahhh...mould rotu baru ekkk...

Sempat ke rembat yang itu hari...?

Suha said...

hihiii... tak sempat... tu hadiah dari geng myr tu... hehe.. alhamdulillah.. dapat gak akhirnye, tu yg ghajin semcm je buat me'roti' tu heheee...

Azura said...

Cantiknya bentuk roti tu..1st time tengok

Suha said...

to Azura,
Cantikkan roti mcm2 bentuk.. suha pon pestime tengok dlm MYR dulu.. tu yg teringin memiliki.. akhirnye dapt juga hehee